Energie besparen in de winter: slimme tips voor een warme én duurzame thuisomgeving

Energie besparen in de winter: slimme tips voor een warme én duurzame thuisomgeving

Isolatie

Een goed geïsoleerd huis vormt de basis voor energiebesparing in de winter. Controleer regelmatig de isolatie van uw woning, inclusief ramen, deuren en muren. Kieren en spleten dicht u eenvoudig met tochtstrips. Dat houdt niet alleen de warmte binnen, maar elimineert ook direct ongewenste tocht. Investeer daarnaast in isolerende gordijnen. Daarmee houdt u én de kou buiten én u zorgt ook direct voor extra privacy en demping van geluid.

Thermostaatbeheer

Een effectieve manier om energie te besparen is het verstandig gebruik maken van de thermostaat. Programmeerbare en slimme thermostaten stellen u in staat de temperatuur automatisch te regelen op basis van uw dagelijkse schema. Verminder de temperatuur 's nachts en wanneer u niet thuis bent. Elke graad lager kan aanzienlijk bijdragen aan lagere stookkosten. Overweeg ook om radiatoren vrij te houden van meubels en gordijnen, zodat de warmte onbelemmerd kan circuleren.

Slim gebruik van verlichting

Kortere dagen betekenen ook dat we vaker de verlichting aan doen. Met energiezuinige LED-lampen bespaart u zowel energie als kosten. Zorg er bovendien voor dat lampen worden uitgeschakeld wanneer ze niet nodig zijn. Het gebruik van timers of bewegingssensoren in gangen en andere minder gebruikte ruimtes helpt ook om onnodig stroomverbruik te voorkomen.

Warmte van de zon benutten

Hoewel de winterzon minder krachtig is dan in de zomer, kunt u nog steeds gebruikmaken van de natuurlijke warmte die het biedt. Houd overdag gordijnen open om zonnestralen binnen te laten en sluit ze 's avonds om de warmte vast te houden. Overweeg ook het installeren van zonwerende folie op ramen om warmteverlies te verminderen terwijl u toch kunt profiteren van het zonlicht.

 

Een goed onderhouden verwarmingssysteem werkt efficiënter en verbruikt minder energie. Zorg daarom dat u de verwarmingsketel regelmatig laat controleren en schoonmaken door een professional. Vervang indien nodig filters en ontlucht radiatoren om de warmte gelijkmatig te verspreiden. Een goed functionerend verwarmingssysteem zorgt niet alleen voor een comfortabelere leefomgeving, maar ook voor een lagere energierekening.

Door bewust om te gaan met verwarming, isolatie, verlichting en onderhoud van uw woning, hebt u een belangrijke invloed op uw eigen energieverbruik. Dat is niet alleen goed voor uw portemonnee, maar ook voor het milieu. 

Gerelateerde Nieuwsberichten

Start verkoop nieuwbouwproject Ada van Holland Hofje Hazerswoude-Dorp

Start verkoop nieuwbouwproject Ada van Holland Hofje Hazerswoude-Dorp

Op zaterdag 11 mei tussen 12.00 en 14.00 uur start de verkoop van nieuwbouwproject Ada van Holland Hofje in Hazerswoude-Dorp. 

De bijeenkomst vindt plaats op ons kantoor aan het Raoul Wallenbergplein 21 in Alphen aan den Rijn.

Zo verhuist u zware meubels zo veilig en efficiënt mogelijk

Zo verhuist u zware meubels zo veilig en efficiënt mogelijk

Verhuizen is vaak een uitdagende onderneming, vooral wanneer het aankomt op het tillen en verplaatsen van zware meubels. Of u nu naar een nieuwe woning gaat of uw interieur opnieuw inricht, het manoeuvreren met grote meubelstukken kan een behoorlijke klus zijn. Hier zijn enkele handige tips om deze taak soepeler te laten verlopen

Mag u uw kind geld schenken voor het kopen van een woning?

Mag u uw kind geld schenken voor het kopen van een woning?

Geld schenken aan uw kinderen om te investeren in een woning mag, maar de regels zijn minder aantrekkelijk geworden. Tot twee jaar geleden was er nog de zogenaamde jubelton. Deze is vorig jaar afgebouwd en is nu volledig verdwenen. Wat mag u nog schenken aan uw kinderen?

Deerenberg & Van Leeuwen Makelaardij