Meer lenen bij energiezuinig huis of bij treffen verduurzamingsmaatregelen

Meer lenen bij energiezuinig huis of bij treffen verduurzamingsmaatregelen


In dit artikel wordt meer ingezoomd op de extra leenruimte in relatie tot het energielabel en de energiebesparende maatregelen.

Energielabel & energiebesparende maatregelen.

Voor een woning met een beter label (D of beter) kan per 1 januari 2024 méér worden geleend dan voor een woning met een slechter (E, F en G) energielabel. Een beter energielabel leidt immers tot lagere energielasten. De hypotheeklasten worden daardoor meer gekoppeld aan het maandelijkse budget en de daadwerkelijke maandlasten.

Het laatste punt speelt ook een rol bij de extra leenruimte voor energiebesparende maatregelen. Per 1 januari 2024 ontstaat er extra leenruimte voor woningeigenaren die hun gekochte of huidige woning met een slechter label willen verduurzamen. Verduurzaming leidt immers tot lagere energielasten.

Het voorgaande is handig samengevat in de volgende tabel:

 

In de toelichting op de regeling wordt verduidelijkt dat een NulopdeMeter-woning vergelijkbaar is met energielabel A++++. Indien die betreffende woning daarnaast een energieprestatiegarantie van 10 jaar heeft groeit de leenruimte met een extra 10.000 euro door naar 50.000 euro (zie laatste regel van de tabel).

Uitgangspunt van bovenstaande tabel is een geldig energielabel. Indien het gaat om een nieuwbouwwoning kan worden uitgegaan van het voorlopig label.

Wanneer er géén of geen geldig energielabel beschikbaar is, kan er maximaal €10.000 worden geleend voor energiebesparende voorzieningen.

Gerelateerde Nieuwsberichten

Start verkoop nieuwbouwproject Ada van Holland Hofje Hazerswoude-Dorp

Start verkoop nieuwbouwproject Ada van Holland Hofje Hazerswoude-Dorp

Op zaterdag 11 mei tussen 12.00 en 14.00 uur start de verkoop van nieuwbouwproject Ada van Holland Hofje in Hazerswoude-Dorp. 

De bijeenkomst vindt plaats op ons kantoor aan het Raoul Wallenbergplein 21 in Alphen aan den Rijn.

Zo verhuist u zware meubels zo veilig en efficiƫnt mogelijk

Zo verhuist u zware meubels zo veilig en efficiƫnt mogelijk

Verhuizen is vaak een uitdagende onderneming, vooral wanneer het aankomt op het tillen en verplaatsen van zware meubels. Of u nu naar een nieuwe woning gaat of uw interieur opnieuw inricht, het manoeuvreren met grote meubelstukken kan een behoorlijke klus zijn. Hier zijn enkele handige tips om deze taak soepeler te laten verlopen

Mag u uw kind geld schenken voor het kopen van een woning?

Mag u uw kind geld schenken voor het kopen van een woning?

Geld schenken aan uw kinderen om te investeren in een woning mag, maar de regels zijn minder aantrekkelijk geworden. Tot twee jaar geleden was er nog de zogenaamde jubelton. Deze is vorig jaar afgebouwd en is nu volledig verdwenen. Wat mag u nog schenken aan uw kinderen?

Deerenberg & Van Leeuwen Makelaardij