DEERENBERG & VAN LEEUWEN BEANTWOORDT DE VRAAG VAN DE MAAND

DEERENBERG & VAN LEEUWEN BEANTWOORDT DE VRAAG VAN DE MAAND


"Nee, dat kan niet. Sterker nog, het mag niet eens. Een verkoopmakelaar behartigt de belangen van de verkopende partij en de aankoopmakelaar die van de partij die een woning wil kopen. 

Tijdens het traject van aan- en verkoop van een woning zijn beide partijen op zoek naar de beste deal. De kopende partij wil niet te veel betalen en de verkopende partij wil eruit halen wat erin zit. Wanneer een makelaar zowel voor de kopende als verkopende partij de belangen behartigt, dan kan hij op dat moment beide partijen tegen elkaar uitspelen. 

Een verkoopmakelaar is er dus alleen voor de partij die de woning wil verkopen. Zijn/haar rol is het begeleiden van het gehele verkooptraject en de verkopende partij te ontzorgen. Er komt namelijk veel kijken bij het verkopen van een woning en de ervaring van de makelaar gaat bijdragen aan een snelle verkoop voor een goede prijs. 

De aankoopmakelaar is er voor de partij die de woning wil kopen. Ook nu is de rol van de makelaar om de kopende partij te ondersteunen gedurende het gehele traject van de koop. Hij/zij geeft bijvoorbeeld tips en adviezen waarop u moet letten bij het bezichtigen van een woning. Maar de aankoopmakelaar zorgt er ook voor dat u niet te veel betaalt voor de woning door de onderhandelingen van u over te nemen. 

Er is wel een uitzondering op bovenstaande. Stel wij gaan u helpen bij het verkopen van uw woning. Daarmee worden wij uw verkoopmakelaar. U wilt daarnaast ook een nieuwe woning aankopen en u hebt al wat op het oog. Deze woning wordt echter niet door ons aangeboden. Op dat moment mogen wij, naast uw verkoopmakelaar, ook uw aankoopmakelaar zijn."

Gerelateerde Nieuwsberichten

Mag u uw kind geld schenken voor het kopen van een woning?

Mag u uw kind geld schenken voor het kopen van een woning?

Geld schenken aan uw kinderen om te investeren in een woning mag, maar de regels zijn minder aantrekkelijk geworden. Tot twee jaar geleden was er nog de zogenaamde jubelton. Deze is vorig jaar afgebouwd en is nu volledig verdwenen. Wat mag u nog schenken aan uw kinderen?

Kom naar ons WoonCafé op vrijdagavond 5 april van 19:00 tot 21:00 in Alphen aan den Rijn.

Kom naar ons WoonCafé op vrijdagavond 5 april van 19:00 tot 21:00 in Alphen aan den Rijn.

Tijdens het Wooncafé, dat plaatsvindt tussen 19:00 en 21:00 uur, kun je genieten van een drankje terwijl je in gesprek gaat met onze specialisten. 

 

Deerenberg & Van Leeuwen beantwoordt de vraag van de maand

Deerenberg & Van Leeuwen beantwoordt de vraag van de maand

Is een akkoord via WhatsApp een geldige manier om een koopovereenkomst te sluiten? 

Deerenberg & Van Leeuwen Makelaardij