DUURZAAM VERHUIZEN IS DE NIEUWE TREND

DUURZAAM VERHUIZEN IS DE NIEUWE TREND

Duurzaam vervoer

Bij een verhuizing denkt u vast niet direct aan de mogelijkheden tot verduurzaming. Want op welke manier speelt duurzaamheid een rol tijdens dit hele proces? Vaker dan u wellicht denkt. De meest voor de hand liggende is het vervoer. Alles wat op plek A staat, moet naar plek B worden gebracht. De grote vrachtwagen die u daarvoor inhuurt om alles in één keer te vervoeren of het kleine busje waarmee u twintig keer op en neer rijdt. Niet heel duurzaam. Gelukkig zijn er steeds meer duurzame elektrische alternatieve om uw inboedel te vervoeren. Er zijn zelfs al verhuisbedrijven die volledig zijn overgestapt op elektrisch vervoer. Er bestaan ook verhuisbedrijven die alleen maar op een duurzame manier verhuizen. Deze verhuisbedrijven zijn te herkennen aan een ISO 14001 keurmerk.  

Duurzaam inpakken

Misschien wel de grootste klus tijdens de verhuizing is niet eens het verhuizen zelf, maar eerder het inpakken van alle spullen. U verzamelt toch altijd meer dan u denkt in de loop van de tijd. Daarnaast wilt u dat de breekbare spullen ook nog eens in zijn geheel de nieuwe bestemming bereiken. Kies ook nu heel bewust voor duurzame verhuisartikelen. U zou denken dat u met uw kartonnen dozen al heel goed bezig bent. Helaas zijn er heel veel bomen nodig voor de realisatie van al deze kartonnen dozen, jaarlijks zo’n 35 miljoen, die in omloop zijn en daarbij vaak maar één keer worden gebruikt. Kiest u voor kunststof dozen, dan kunt u deze na de verhuizing weer gebruiken voor in de garage of op zolder. Er bestaan kunststof bakken die ook nog eens duurzaam worden geproduceerd. Een win-win dus.

Duurzaam weggooien

Tijdens het inpakken van al uw spullen gaat u vaak kritisch door al deze spullen heen en gooit u nog wel eens wat weg. Zorg ervoor dat u al dit afval goed scheidt. Elektrische apparaten zijn geen grofvuil en ook verfblikken gooit u niet in de grijze container. Breng uw afval naar een afvalscheidingsstation, zodat u zeker weet dat uw oude spullen op de juiste manier worden verwerkt. Wilt van uw spullen af, maar verdienen ze nog een tweede kans? Bied ze online te koop aan of geef ze weg via de diverse online weggeefhoeken. Zo voorkomt u onnodige verspilling en maakt u andere mensen blij met spullen waarop u bent uitgekeken.  

Duurzaam schoonmaken

Vaak levert u uw oude woning in nette staat op, dus ontkomt u er niet aan even een sopje door de woning te halen. Dit geldt overigens ook voor de nieuwe woning. Uw handen zullen vaker in de emmer met sop belanden dan ze de afgelopen tijd waarschijnlijk hebben gedaan. Al het afvalwater spoelt u weg door het riool en dan kunt u beter gebruik maken van milieuvriendelijke en biologisch afbreekbare schoonmaakmiddelen. Groene zeep, natuurazijn en soda kunt u heel goed gebruiken om de badkamer, keukenkastjes en vloeren mee te reinigen. Deze middelen zijn niet alleen veel beter voor het milieu, ze zijn ook minder schadelijk voor uw gezondheid dan chemische reinigingsmiddelen. Wederom een win-win.

Gaat u binnenkort verhuizen, ga de uitdaging met uzelf en het milieu aan en probeer dit zo duurzaam en verantwoord mogelijk te doen.  

Gerelateerde Nieuwsberichten

Energiezuinigheid van een woning wordt nog belangrijker

Energiezuinigheid van een woning wordt nog belangrijker

Wonen in een energiezuinige woning kan zorgen voor een aanzienlijk lagere energierekening. Geldverstrekkers houden hier ook steeds vaker rekening mee bij het berekenen van de maximale hypotheek voor het kopen van een woning. Het verschil tussen een hypotheek voor een energiezuinige en een energieverslindende woning loopt in de tienduizenden euro’s. Mede door de piek in de energieprijzen in het najaar van 2022, letten kopers van woningen nu beter op het energielabel van woningen die in verkoop staan. Woningen met de slechtste energielabels (E, F en G) zijn hierdoor moeilijker verkoopbaar. Hier komt nog een schepje bovenop doordat u voor een woning met een goed energielabel meer hypotheek kunt krijgen dan voor een woning met een slecht energielabel.

Bovengrens NHG stijgt in 2024 verder

Bovengrens NHG stijgt in 2024 verder

De Nationale Hypotheek Garantie (NHG) is een Nederlandse overheidsregeling die bedoeld is om huizenkopers te ondersteunen en te beschermen bij het afsluiten van een hypotheek. NHG biedt financiële zekerheid aan zowel kopers als geldverstrekkers. Ieder jaar wordt bepaald tot welke woningwaarde consumenten gebruik kunnen maken van deze garantie. Voor 2024 is de NHG-grens vastgesteld op €435.000.

✨ Doe mee met onze Sinterklaas kleuractie!

✨ Doe mee met onze Sinterklaas kleuractie!

Op zaterdag 18 november verwelkomen we Sinterklaas weer in Nederland en dat willen wij niet onopgemerkt voorbij laten gaan, zeker niet voor de (klein)kinderen van onze gewaardeerde relaties!

Deerenberg & Van Leeuwen Makelaardij