EEN STIJLVOLLE SPEELHOEK IN DE WOONKAMER? ZEKER WEL!

EEN STIJLVOLLE SPEELHOEK IN DE WOONKAMER? ZEKER WEL!

Speelhoek hoeft geen ‘doorn in het oog’ te zijn

Een speelhoek kan meer zijn dan een rommelig tafeltje dat ergens tussen de trap en het tv-meubel is weggestopt. Sterker nog, er zijn veel leuke opties om een speelhoek echt onderdeel te laten zijn van uw interieur. Wij geven u dan ook graag wat tips en inspiratie, zodat u straks een plaatje van een speelhoek kunt creëren 😉  

De ‘gesloten’ speelhoek

Wilt u dat het beeld in de woonkamer rustiger en strakker blijft? Kies dan voor een (half)gesloten speelhoek. Met enkele stevige houten platen kunt u een halfhoge afscheiding rondom de speelhoek creëren. Deze platen verft u vervolgens in een kleur die past bij de rest van uw interieur. In de speelhoek zelf kunt u bijvoorbeeld een bureautje, kastje en/of een speelkleed kwijt. Wilt u het nog extra gezellig maken? Dan kunt u een houten frame op de afscheiding monteren waar u bijvoorbeeld leuke lampionnetjes aan kan hangen. Op deze manier houdt u de meeste ‘rommel’ uit het zicht en maakt u de speelhoek echt onderdeel van uw interieur.

De tipitent

Nog een optie om de speelhoek een beetje ‘uit het zicht’ te houden, is het plaatsen van een tipitent. Zeker in een Scandinavisch interieur komt dit heel leuk tot zijn recht. Natuurlijk moet u hier wel de ruimte voor hebben, maar als het past, dan is het ook meteen een leuke eyecatcher! In de tipi kunt u lekkere kussens neerleggen waar de kinderen op kunnen zitten en tevens een klein kastje of enkele opbergboxen met speelgoed neerzetten.

De indoorschommel

Houdt u het speelgoed liever op de kinderkamer, maar wilt u de kids wel een hoekje in de woonkamer geven waar ze plezier kunnen beleven? Dan is een indoorschommel een leuk idee! Qua type schommel is het natuurlijk slim om te kijken wat er bij uw interieur past. Hebt u een industrieel interieur? Dan gaat u natuurlijk voor een wat robuuster exemplaar. Is uw interieur eerder wat romantischer of landelijker? Dan is een houten schommel een mooie optie. De ‘urban jungle’ liefhebbers kunnen ook nog wat kunst-klimop bovenaan om de schommel wikkelen.  

Krijtbord of masking tape

Met behulp van een krijtbord of masking tape kunt u de speelhoek op een leuke manier ‘scheiden’ van de rest van de woonkamer, zonder dat het een gesloten ruimte wordt. U kunt bijvoorbeeld een krijtbord in de vorm van een huisje kopen, of met masking tape een huisje op de muur maken. Vervolgens zet u een leuke tafel met opberglaatjes en een paar stoeltjes tegen de betreffende muur. Maak het af met een leuke hangplant aan de wand of een andere vorm van decoratie.

Gerelateerde Nieuwsberichten

1 April a.s. Info Markt Wonen & Landelijke Open Huizen Dag NVM

1 April a.s. Info Markt Wonen & Landelijke Open Huizen Dag NVM

Op deze dag kunt u tussen 11.00 - 15.00 uur diverse woningen, zonder afspraak, bezichtigen. Alle deelnemende woningen kunt u een week voor de Open Huizen Dag terugvinden op onze site en op funda.

Tevens bent u op 1 april a.s. van 11:00 tot 15:00 uur van harte welkom op onze kantoren in Alphen en Nieuwkoop voor de Info Markt Wonen.

 

DEERENBERG & VAN LEEUWEN BEANTWOORDT DE VRAAG VAN DE MAAND

DEERENBERG & VAN LEEUWEN BEANTWOORDT DE VRAAG VAN DE MAAND

Drie dagen bedenktijd voor de koper, wat houdt dat eigenlijk in?

DE KERSTTAFEL DEKKEN: ZO DOET U DAT

DE KERSTTAFEL DEKKEN: ZO DOET U DAT

Langzaam bereiden we ons voor op het kerstdiner. Het menu wordt zorgvuldig uitgekozen, de wijnglazen worden geteld, het servies ‘voor de speciale gelegenheden’ wordt van zolder gehaald en het zilveren bestek gepoetst. Maar hoe dekt u eigenlijk de perfecte kersttafel?

Deerenberg & Van Leeuwen Makelaardij