EEN STIJLVOLLE SPEELHOEK IN DE WOONKAMER? ZEKER WEL!

EEN STIJLVOLLE SPEELHOEK IN DE WOONKAMER? ZEKER WEL!

Speelhoek hoeft geen ‘doorn in het oog’ te zijn

Een speelhoek kan meer zijn dan een rommelig tafeltje dat ergens tussen de trap en het tv-meubel is weggestopt. Sterker nog, er zijn veel leuke opties om een speelhoek echt onderdeel te laten zijn van uw interieur. Wij geven u dan ook graag wat tips en inspiratie, zodat u straks een plaatje van een speelhoek kunt creëren ­čśë  

De ‘gesloten’ speelhoek

Wilt u dat het beeld in de woonkamer rustiger en strakker blijft? Kies dan voor een (half)gesloten speelhoek. Met enkele stevige houten platen kunt u een halfhoge afscheiding rondom de speelhoek creëren. Deze platen verft u vervolgens in een kleur die past bij de rest van uw interieur. In de speelhoek zelf kunt u bijvoorbeeld een bureautje, kastje en/of een speelkleed kwijt. Wilt u het nog extra gezellig maken? Dan kunt u een houten frame op de afscheiding monteren waar u bijvoorbeeld leuke lampionnetjes aan kan hangen. Op deze manier houdt u de meeste ‘rommel’ uit het zicht en maakt u de speelhoek echt onderdeel van uw interieur.

De tipitent

Nog een optie om de speelhoek een beetje ‘uit het zicht’ te houden, is het plaatsen van een tipitent. Zeker in een Scandinavisch interieur komt dit heel leuk tot zijn recht. Natuurlijk moet u hier wel de ruimte voor hebben, maar als het past, dan is het ook meteen een leuke eyecatcher! In de tipi kunt u lekkere kussens neerleggen waar de kinderen op kunnen zitten en tevens een klein kastje of enkele opbergboxen met speelgoed neerzetten.

De indoorschommel

Houdt u het speelgoed liever op de kinderkamer, maar wilt u de kids wel een hoekje in de woonkamer geven waar ze plezier kunnen beleven? Dan is een indoorschommel een leuk idee! Qua type schommel is het natuurlijk slim om te kijken wat er bij uw interieur past. Hebt u een industrieel interieur? Dan gaat u natuurlijk voor een wat robuuster exemplaar. Is uw interieur eerder wat romantischer of landelijker? Dan is een houten schommel een mooie optie. De ‘urban jungle’ liefhebbers kunnen ook nog wat kunst-klimop bovenaan om de schommel wikkelen.  

Krijtbord of masking tape

Met behulp van een krijtbord of masking tape kunt u de speelhoek op een leuke manier ‘scheiden’ van de rest van de woonkamer, zonder dat het een gesloten ruimte wordt. U kunt bijvoorbeeld een krijtbord in de vorm van een huisje kopen, of met masking tape een huisje op de muur maken. Vervolgens zet u een leuke tafel met opberglaatjes en een paar stoeltjes tegen de betreffende muur. Maak het af met een leuke hangplant aan de wand of een andere vorm van decoratie.

Gerelateerde Nieuwsberichten

Zo verhuist u zware meubels zo veilig en effici├źnt mogelijk

Zo verhuist u zware meubels zo veilig en effici├źnt mogelijk

Verhuizen is vaak een uitdagende onderneming, vooral wanneer het aankomt op het tillen en verplaatsen van zware meubels. Of u nu naar een nieuwe woning gaat of uw interieur opnieuw inricht, het manoeuvreren met grote meubelstukken kan een behoorlijke klus zijn. Hier zijn enkele handige tips om deze taak soepeler te laten verlopen

Mag u uw kind geld schenken voor het kopen van een woning?

Mag u uw kind geld schenken voor het kopen van een woning?

Geld schenken aan uw kinderen om te investeren in een woning mag, maar de regels zijn minder aantrekkelijk geworden. Tot twee jaar geleden was er nog de zogenaamde jubelton. Deze is vorig jaar afgebouwd en is nu volledig verdwenen. Wat mag u nog schenken aan uw kinderen?

Kom naar ons WoonCaf├ę op vrijdagavond 5 april van 19:00 tot 21:00 in Alphen aan den Rijn.

Kom naar ons WoonCaf├ę op vrijdagavond 5 april van 19:00 tot 21:00 in Alphen aan den Rijn.

Tijdens het Wooncafé, dat plaatsvindt tussen 19:00 en 21:00 uur, kun je genieten van een drankje terwijl je in gesprek gaat met onze specialisten. 

 

Deerenberg & Van Leeuwen Makelaardij