EEN STIJLVOLLE SPEELHOEK IN DE WOONKAMER? ZEKER WEL!

EEN STIJLVOLLE SPEELHOEK IN DE WOONKAMER? ZEKER WEL!

Speelhoek hoeft geen ‘doorn in het oog’ te zijn

Een speelhoek kan meer zijn dan een rommelig tafeltje dat ergens tussen de trap en het tv-meubel is weggestopt. Sterker nog, er zijn veel leuke opties om een speelhoek echt onderdeel te laten zijn van uw interieur. Wij geven u dan ook graag wat tips en inspiratie, zodat u straks een plaatje van een speelhoek kunt creëren 😉  

De ‘gesloten’ speelhoek

Wilt u dat het beeld in de woonkamer rustiger en strakker blijft? Kies dan voor een (half)gesloten speelhoek. Met enkele stevige houten platen kunt u een halfhoge afscheiding rondom de speelhoek creëren. Deze platen verft u vervolgens in een kleur die past bij de rest van uw interieur. In de speelhoek zelf kunt u bijvoorbeeld een bureautje, kastje en/of een speelkleed kwijt. Wilt u het nog extra gezellig maken? Dan kunt u een houten frame op de afscheiding monteren waar u bijvoorbeeld leuke lampionnetjes aan kan hangen. Op deze manier houdt u de meeste ‘rommel’ uit het zicht en maakt u de speelhoek echt onderdeel van uw interieur.

De tipitent

Nog een optie om de speelhoek een beetje ‘uit het zicht’ te houden, is het plaatsen van een tipitent. Zeker in een Scandinavisch interieur komt dit heel leuk tot zijn recht. Natuurlijk moet u hier wel de ruimte voor hebben, maar als het past, dan is het ook meteen een leuke eyecatcher! In de tipi kunt u lekkere kussens neerleggen waar de kinderen op kunnen zitten en tevens een klein kastje of enkele opbergboxen met speelgoed neerzetten.

De indoorschommel

Houdt u het speelgoed liever op de kinderkamer, maar wilt u de kids wel een hoekje in de woonkamer geven waar ze plezier kunnen beleven? Dan is een indoorschommel een leuk idee! Qua type schommel is het natuurlijk slim om te kijken wat er bij uw interieur past. Hebt u een industrieel interieur? Dan gaat u natuurlijk voor een wat robuuster exemplaar. Is uw interieur eerder wat romantischer of landelijker? Dan is een houten schommel een mooie optie. De ‘urban jungle’ liefhebbers kunnen ook nog wat kunst-klimop bovenaan om de schommel wikkelen.  

Krijtbord of masking tape

Met behulp van een krijtbord of masking tape kunt u de speelhoek op een leuke manier ‘scheiden’ van de rest van de woonkamer, zonder dat het een gesloten ruimte wordt. U kunt bijvoorbeeld een krijtbord in de vorm van een huisje kopen, of met masking tape een huisje op de muur maken. Vervolgens zet u een leuke tafel met opberglaatjes en een paar stoeltjes tegen de betreffende muur. Maak het af met een leuke hangplant aan de wand of een andere vorm van decoratie.

Gerelateerde Nieuwsberichten

WAT WILLEN DE DRIE GROOTSTE PARTIJEN BETREFFENDE DE WONINGMARKT?

WAT WILLEN DE DRIE GROOTSTE PARTIJEN BETREFFENDE DE WONINGMARKT?

De verkiezingen zijn voorbij, de stemmen zijn geteld en de grootste partijen zijn bekend. Maar wat is eigenlijk het standpunt van deze partijen op het gebied van de woningmarkt? Wat kunnen wij de komende vier jaar verwachten?

IS HET VERSTANDIG ONTBINDENDE VOORWAARDEN ACHTERWEGE TE LATEN?

IS HET VERSTANDIG ONTBINDENDE VOORWAARDEN ACHTERWEGE TE LATEN?

In een tijd als deze, waarin woningen boven de vraagprijs worden verkocht en steeds korter beschikbaar zijn, moet u snel kunnen beslissen. Er is gewoonweg te weinig tijd en ruimte om lang na te denken. Om de kans op een woning te vergroten, laten huizenkopers daarom steeds vaker de ontbindende voorwaarden achterwege. Maar is dat wel zo verstandig?

Het Havenhuys, de oplevering is in zicht!

Het Havenhuys, de oplevering is in zicht!

Naar verwachting wordt in de tweede helft van april 2021 begonnen met de oplevering van de 34 appartementen en penthouses van ‘Het Havenhuys’.