EERST EEN ANDER HUIS KOPEN OF EERST VERKOPEN?

EERST EEN ANDER HUIS KOPEN OF EERST VERKOPEN?

Er is geen goede volgorde die altijd werkt. Hoe u het aanpakt, is sterk afhankelijk van de markt en uw persoonlijke situatie. Daarom is het altijd verstandig om advies in te winnen bij een expert, namelijk bij een makelaar. De verstandigste keuze is bijvoorbeeld ook afhankelijk van uw woonwensen, uw budget en hoe goed uw huis in de markt ligt.

Wat is het gevaar van eerst verkopen?

Zodra u verkocht hebt, moet u zelf op zoek naar een woning die voldoet aan uw woonwensen. Het gevaar is dat het misschien niet lukt om het gewenste huis te vinden. Of stijgende huizenprijzen zorgen ervoor dat u niet meer kunt kopen wat u wenst. Dit was voor veel mensen de reden om in de afgelopen jaren eerst op zoek te gaan naar een ander huis. De eigen woning verkopen ging toch wel lukken. De markt is nu aan het veranderen, dus overleg goed met uw makelaar over het bepalen van de juiste volgorde.

Wat is het gevaar van eerst kopen?

Sinds een aantal maanden zijn de huizenprijzen aan het stabiliseren of zelfs licht aan het dalen. Als u eerst koopt, loopt u het gevaar dat u duur koopt en uw eigen huis voor een lager bedrag verkoopt dan vooraf verwacht. Door dalende huizenprijzen kunt u mogelijk minder overwaarde uit uw huis incasseren. Dit is een reëel risico als uw huis een langere periode in de verkoop staat. In het slechtste geval moet u meerdere procenten met de vraagprijs zakken om te kunnen verkopen. Dit kan zorgen voor een financiële tegenvaller.

Er is niet één beste strategie

Een huis verkopen en kopen is maatwerk. Er is geen koop of verkoop gelijk. Bij het kopen en het verkopen gaat het om forse financiële belangen. Een misstap kan grote gevolgen hebben. Ook een makelaar kan de ontwikkeling van de huizenprijzen niet voorspellen, maar u krijgt wel hulp bij de omgang met de huidige situatie op de huizenmarkt. Hierbij moet ook rekening worden gehouden met de regionale verschillen. Mogelijk woont u in een regio met een zeer grote vraag naar huizen zoals die van u. Of u zoekt juist naar een huis waar een grote vraag naar is. Alle omstandigheden moeten mee worden gewogen bij het kiezen voor eerst kopen of verkopen.

Bent u benieuwd wat in uw situatie de beste keuze is? Overleg het met één van de makelaars van ons kantoor en bepaal de voor u meest geschikte strategie.

Gerelateerde Nieuwsberichten

Kom naar ons WoonCafé op vrijdagavond 29 september van 19:00 tot 21:00 in Alphen en Nieuwkoop!

Kom naar ons WoonCafé op vrijdagavond 29 september van 19:00 tot 21:00 in Alphen en Nieuwkoop!

We nodigen je graag uit om tijdens ons WOONCAFÉ op 29 september van 19.00-21.00u een drankje bij ons te nuttigen.
Tegelijkertijd kan je allerlei woon gerelateerde vragen stellen aan de onderstaande experts die deze avond voor je klaar staan:


 

Junior makelaar gezocht!

Junior makelaar gezocht!

Voor ons kantoor in Nieuwkoop zoeken we een beginnend makelaar. Ben jij actief, ondernemend en nieuwsgierig? Wonend in Nieuwkoop of direkte omgeving? En bezig met je makelaarsopleiding of heb je deze afgerond? Mail ons dan jouw sollicitatie via pvleeuwen@deerenberg.nl

Deerenberg & Van Leeuwen Makelaardij