EERST EEN ANDER HUIS KOPEN OF EERST VERKOPEN?

EERST EEN ANDER HUIS KOPEN OF EERST VERKOPEN?

Er is geen goede volgorde die altijd werkt. Hoe u het aanpakt, is sterk afhankelijk van de markt en uw persoonlijke situatie. Daarom is het altijd verstandig om advies in te winnen bij een expert, namelijk bij een makelaar. De verstandigste keuze is bijvoorbeeld ook afhankelijk van uw woonwensen, uw budget en hoe goed uw huis in de markt ligt.

Wat is het gevaar van eerst verkopen?

Zodra u verkocht hebt, moet u zelf op zoek naar een woning die voldoet aan uw woonwensen. Het gevaar is dat het misschien niet lukt om het gewenste huis te vinden. Of stijgende huizenprijzen zorgen ervoor dat u niet meer kunt kopen wat u wenst. Dit was voor veel mensen de reden om in de afgelopen jaren eerst op zoek te gaan naar een ander huis. De eigen woning verkopen ging toch wel lukken. De markt is nu aan het veranderen, dus overleg goed met uw makelaar over het bepalen van de juiste volgorde.

Wat is het gevaar van eerst kopen?

Sinds een aantal maanden zijn de huizenprijzen aan het stabiliseren of zelfs licht aan het dalen. Als u eerst koopt, loopt u het gevaar dat u duur koopt en uw eigen huis voor een lager bedrag verkoopt dan vooraf verwacht. Door dalende huizenprijzen kunt u mogelijk minder overwaarde uit uw huis incasseren. Dit is een reëel risico als uw huis een langere periode in de verkoop staat. In het slechtste geval moet u meerdere procenten met de vraagprijs zakken om te kunnen verkopen. Dit kan zorgen voor een financiële tegenvaller.

Er is niet één beste strategie

Een huis verkopen en kopen is maatwerk. Er is geen koop of verkoop gelijk. Bij het kopen en het verkopen gaat het om forse financiële belangen. Een misstap kan grote gevolgen hebben. Ook een makelaar kan de ontwikkeling van de huizenprijzen niet voorspellen, maar u krijgt wel hulp bij de omgang met de huidige situatie op de huizenmarkt. Hierbij moet ook rekening worden gehouden met de regionale verschillen. Mogelijk woont u in een regio met een zeer grote vraag naar huizen zoals die van u. Of u zoekt juist naar een huis waar een grote vraag naar is. Alle omstandigheden moeten mee worden gewogen bij het kiezen voor eerst kopen of verkopen.

Bent u benieuwd wat in uw situatie de beste keuze is? Overleg het met één van de makelaars van ons kantoor en bepaal de voor u meest geschikte strategie.

Gerelateerde Nieuwsberichten

1 April a.s. Info Markt Wonen & Landelijke Open Huizen Dag NVM

1 April a.s. Info Markt Wonen & Landelijke Open Huizen Dag NVM

Op deze dag kunt u tussen 11.00 - 15.00 uur diverse woningen, zonder afspraak, bezichtigen. Alle deelnemende woningen kunt u een week voor de Open Huizen Dag terugvinden op onze site en op funda.

Tevens bent u op 1 april a.s. van 11:00 tot 15:00 uur van harte welkom op onze kantoren in Alphen en Nieuwkoop voor de Info Markt Wonen.

 

DEERENBERG & VAN LEEUWEN BEANTWOORDT DE VRAAG VAN DE MAAND

DEERENBERG & VAN LEEUWEN BEANTWOORDT DE VRAAG VAN DE MAAND

Drie dagen bedenktijd voor de koper, wat houdt dat eigenlijk in?

DE KERSTTAFEL DEKKEN: ZO DOET U DAT

DE KERSTTAFEL DEKKEN: ZO DOET U DAT

Langzaam bereiden we ons voor op het kerstdiner. Het menu wordt zorgvuldig uitgekozen, de wijnglazen worden geteld, het servies ‘voor de speciale gelegenheden’ wordt van zolder gehaald en het zilveren bestek gepoetst. Maar hoe dekt u eigenlijk de perfecte kersttafel?

+
woning waarde weken