Hoe werkt het als je een maximaal voorstel dient uit te brengen?

Hoe werkt het als je een maximaal voorstel dient uit te brengen?

Duidelijk en transparant

Deerenberg & Van Leeuwen is lid van de NVM en hanteert de volgende werkwijze: 

 • Indien er veel animo is voor een woning, kunnen wij (in overleg met de verkoper) besluiten om een inschrijving te houden. Wij stellen u op de hoogte van de biedingsprocedure tijdens of na de bezichtiging.
 • Het is de bedoeling dat iedere geïnteresseerde een eenmalig uiterste voorstel aan ons doorgeeft.
 • Dit mag in een gesloten envelop, maar ook digitaal. Via een email naar ons kantoor of via de button op onze site bij de desbetreffende woning.
 • Het is belangrijk dat u bij de bieding niet alleen een prijs noemt, maar ook de voorwaarden benoemt. Neemt u een voorbehoud op voor financiering? Geef dan aan hoe dit er uit ziet. Is een volledige financiering nodig of kunt u eigen geld inbrengen (spaartegoeden, overwaarde huidige woning, schenking)?Doet u een bieding boven de vraagprijs? Realiseert u zich dan dat het verschil tussen de getaxeerde waarde en de koopsom uit eigen middelen dient te worden betaald.
 • Voor de volledigheid: uw bieding moet een absoluut bedrag zijn. Een bieding “€ 100,= boven het hoogste bod” is geen absoluut bedrag en wordt dan ook niet besproken met de verkoper. 
 • U kunt uw bieding uitbrengen onder voorbehoud van een bouwkundige keuring. Deze kunt u meestal snel laten uitvoeren, in ieder geval voordat de wettelijke 3 dagen bedenktijd zijn verstreken, zodat u op de hoogte bent van eventuele gebreken voordat de koop definitief wordt. Als er gebreken naar voren komen die te omvangrijk zijn, kunt u binnen de bedenktijd alsnog zonder consequenties de koop ontbinden.
 • Doet u een bieding zonder voorbehoud van financiering en/of zonder voorbehoud van bouwkundige keuring? Wees dan goed op de hoogte van welke risico’s dit eventueel met zich mee kan brengen.
 • Bekijk de lijst van zaken. Wellicht staan hier zaken op genoemd die niet standaard bij de koop inbegrepen zitten. Hier dient een extra vergoeding voor betaald te worden. Het is mogelijk om bij uw bieding aan te geven dat u een bieding doet inclusief zaken die ter overname aangeboden worden.De sluitingstermijn voor de maximale biedingen ligt meestal een paar dagen na het laatste kijkmoment, zodat u na de bezichtiging nog de tijd heeft om alle indrukken te verwerken en een maximum bod te bepalen. Het kopen van een woning is immers een beslissing waarbij je niet over één nacht ijs gaat. U heeft dan ook de tijd om alle voor- en tegenargumenten op een rijtje te zetten. Na de sluitingstermijn zullen wij alle biedingen verzamelen en aan de verkoper voorleggen. De verkoper bepaalt welke bieding geaccepteerd wordt. Dit houdt niet altijd in dat dit automatisch het hoogste bod is. Ook de voorwaarden spelen een rol. Het is zelfs mogelijk dat de verkoper op basis van gunning voor een bepaald voorstel kiest. Deerenberg & Van Leeuwen heeft hier geen invloed op.

Belangrijk om nog te vermelden:

 • Wij mogen en noemen niet de hoogte van andere biedingen aan mede-gegadigden tijdens het biedingsproces. Iedereen bepaalt voor zichzelf wat het maximum voorstel wordt. We geven tijdens het biedingsproces geen informatie aan particulieren of makelaars over de hoogte van de andere voorstellen.
 • Nadat de verkoop definitief is geworden, kunnen wij de koopsom doorgeven aan bieders die afgevallen zijn. Deze informatie is overigens ook publiekelijk op te vragen nadat de woning is overgedragen in het kadaster.
 • Wij bespreken alle biedingen met de verkoper. Indien gewenst kan de verkoper bij ons aanwezig zijn als de biedingstermijn gesloten is en er mogelijk enveloppen open gemaakt dienen te worden met een maximale bieding.
 • Bieders kunnen niet aanwezig zijn tijdens het openen van de enveloppen. We willen niet dat een bieder die bijvoorbeeld net 5.000 euro lager heeft geboden dan de beste bieder, na het openmaken van alle enveloppen ter plekke die informatie gebruikt om zijn/haar bod nog te verhogen. Dat zou niet eerlijk zijn naar de bieder die op dat moment het hoogste bod heeft gedaan.
 • Er is de laatste tijd in de media melding gemaakt over app-groepjes onder makelaars en een bonus-structuur als verdienmodel bij makelaars. Deerenberg & Van Leeuwen neemt niet deel aan app-groepjes en heeft geen bonusstructuur met een verdienmodel dat niet past bij de geleverde diensten. Wij hebben heldere en transparante courtageafspraken met onze opdrachtgevers, zodat zij niet voor verrassingen komen te staan. Als wij als makelaars met een ‘bieden-vanaf-prijs’ werken, ligt dat nooit aan het feit dat we met een voor de makelaar interessante bonus-courtage werken.

Als wij als makelaar een woning verkopen, behartigen wij altijd de belangen van de verkoper. De verkoper neemt uiteindelijk de beslissing aan wie verkocht wordt. Wij zorgen er uiteraard voor dat iedere kijker en ook de koper goed wordt geïnformeerd, hetgeen we met bovenstaande uitleg ook proberen te doen.

 

 

Gerelateerde Nieuwsberichten

Start verkoop nieuwbouwproject Ada van Holland Hofje Hazerswoude-Dorp

Start verkoop nieuwbouwproject Ada van Holland Hofje Hazerswoude-Dorp

Op zaterdag 11 mei tussen 12.00 en 14.00 uur start de verkoop van nieuwbouwproject Ada van Holland Hofje in Hazerswoude-Dorp. 

De bijeenkomst vindt plaats op ons kantoor aan het Raoul Wallenbergplein 21 in Alphen aan den Rijn.

Zo verhuist u zware meubels zo veilig en efficiƫnt mogelijk

Zo verhuist u zware meubels zo veilig en efficiƫnt mogelijk

Verhuizen is vaak een uitdagende onderneming, vooral wanneer het aankomt op het tillen en verplaatsen van zware meubels. Of u nu naar een nieuwe woning gaat of uw interieur opnieuw inricht, het manoeuvreren met grote meubelstukken kan een behoorlijke klus zijn. Hier zijn enkele handige tips om deze taak soepeler te laten verlopen

Mag u uw kind geld schenken voor het kopen van een woning?

Mag u uw kind geld schenken voor het kopen van een woning?

Geld schenken aan uw kinderen om te investeren in een woning mag, maar de regels zijn minder aantrekkelijk geworden. Tot twee jaar geleden was er nog de zogenaamde jubelton. Deze is vorig jaar afgebouwd en is nu volledig verdwenen. Wat mag u nog schenken aan uw kinderen?

Deerenberg & Van Leeuwen Makelaardij