Nieuwsbrief 01 Het Havenhuys Nieuwe ligplaatsen gereserveerd in Haven aan den Rijn

Nieuwsbrief 01 Het Havenhuys Nieuwe ligplaatsen gereserveerd in Haven aan den Rijn

Haven aan den Rijn
Aan de ontwikkeling van de haven ligt een zorgvuldige voorbereiding en unieke samenwerking ten grondslag. Paul Wismeijer, directeur van Haven aan den Rijn en Scheepswerf Wester-Engh, vertelt enthousiast over de ontwikkeling van het gebied en de onderlinge samenwerking tussen de diverse partijen.

Na de ontwikkeling en uitstekende samenwerking van 3 jaar is medio december 2017 het contract ondertekend met de gemeente Alphen aan den Rijn en is de website www.havenaanderijn.nl online gegaan. Vanaf dit moment is direct duidelijk geworden dat de behoefte naar een gezellige jachthaven voor de pleziervaart groot is. Medio mei waren alle 68 ligplaatsen uit de eerste fase reeds verhuurd. De toerist weet ook de haven al te vinden en regelmatig meert men aan voor een overnachting of bezoek aan Alphen aan den Rijn.’ Haven aan den Rijn biedt op dit moment faciliteiten zoals een havenkantoor, douches, sanitair en een scheepswerf. Voor de boodschappen, lunch of diner kan men terecht bij De Baronie of het centrum van Alphen aan de Rijn. ‘Er is nu zelfs al een vraag naar fietsen om de omgeving te verkennen’ schetst Paul. ‘Haven aan den Rijn wordt echt het waterplein van Alphen, een nautisch centrum waar bezoekers én bewoners kunnen leven en genieten met volop faciliteiten in de directe omgeving voor een heerlijk verblijf.’

De staande mastroute
De haven is gelegen aan de staande mastroute. Deze route loopt van Zeeland tot het IJsselmeer. Met de realisatie van de nieuwe Rijnhavenbrug is de bereikbaarheid van Haven aan den Rijn nu optimaal. Het nieuwe gebied vormt een positieve economische en creatieve impuls voor Alphen aan den Rijn. Ondernemers zien kansen. Er  wordt zelfs gedacht aan de ontwikkeling van een speciale Romeinen sloepenroute in en om het centrum van Alphen aan den Rijn.

Het havengebouw
In het havengebouw dat momenteel afgebouwd wordt, vindt men straks diverse watersportbedrijven en faciliteiten, zoals o.a. een zeilmakerij, een showroom van Wester-Engh Sloepen, een aanbod van watersportartikelen, het havenkantoor, sanitair, douches en meer. Paul wordt dagelijks nog benaderd door diverse watersport gerelateerde bedrijven die zich ook willen vestigen in Haven aan de Rijn, onder andere door kandidaten die een bootverhuur willen opstarten. Dit zou vanzelfsprekend een uitstekende aanvulling kunnen zijn voor de nu al levendige haven.

Nieuwe ligplaatsen gereserveerd voor het Havenhuys

De tweede fase - Het boothuis
De tweede fase betreft de realisatie van een boothuis, rechts van de bestaande ontwikkeling, waarmee ca. 70-80 nieuwe overdekte ligplaatsen worden gecreëerd. Haven aan den Rijn heeft samen met GREEN Real Estate B.V. de ambitie uitgesproken om deze ontwikkeling tijdig op te starten in lijn met de realisatie van de 34 luxe appartementen en penthouses in Het Havenhuys aan kade. ‘Het boothuis is een vervolg op de bestaande ontwikkeling en biedt huurders het gemak van een overdekte ligplaats’ schetst Paul. Haven aan den Rijn biedt hiermee straks extra verhuurfaciliteit in het nu al succesvolle concept.

GREEN reserveerde voor de kopers van een appartement of penthouse nu al een luxe overdekte ligplaats in de haven, zodat zij straks verzekerd zijn van de mogelijkheid om een ligplaats te huren in Haven aan den Rijn.  

Zie ook de websites:
Het Havenhuys - verkoop van 30 woningen en 4 penthouses: www.hethavenhuys.nl
Haven aan den Rijn: www.havenaandenrijn.nl

 

Gerelateerde Nieuwsberichten

WAT WILLEN DE DRIE GROOTSTE PARTIJEN BETREFFENDE DE WONINGMARKT?

WAT WILLEN DE DRIE GROOTSTE PARTIJEN BETREFFENDE DE WONINGMARKT?

De verkiezingen zijn voorbij, de stemmen zijn geteld en de grootste partijen zijn bekend. Maar wat is eigenlijk het standpunt van deze partijen op het gebied van de woningmarkt? Wat kunnen wij de komende vier jaar verwachten?

EEN STIJLVOLLE SPEELHOEK IN DE WOONKAMER? ZEKER WEL!

EEN STIJLVOLLE SPEELHOEK IN DE WOONKAMER? ZEKER WEL!

Barbies op de bank, kleurboeken en kleurpotloden op tafel, om nog maar te zwijgen over de pijn van op een legoblokje staan… de meeste ouders zullen dit vast en zeker herkennen. In een huis wordt natuurlijk geleefd en kinderen moeten lekker kunnen spelen. Toch kunnen wij ons voorstellen dat het fijn zou zijn als het rondslingerende speelgoed zich beperkt tot een specifiek gedeelte van de woonkamer. Een plek waar de kinderen lekker kind kunnen zijn en hun dingen kunnen doen, zonder dat meteen de hele woonkamer op z’n kop staat. Een speelhoek!

IS HET VERSTANDIG ONTBINDENDE VOORWAARDEN ACHTERWEGE TE LATEN?

IS HET VERSTANDIG ONTBINDENDE VOORWAARDEN ACHTERWEGE TE LATEN?

In een tijd als deze, waarin woningen boven de vraagprijs worden verkocht en steeds korter beschikbaar zijn, moet u snel kunnen beslissen. Er is gewoonweg te weinig tijd en ruimte om lang na te denken. Om de kans op een woning te vergroten, laten huizenkopers daarom steeds vaker de ontbindende voorwaarden achterwege. Maar is dat wel zo verstandig?