Nieuwsbrief 02 Het Havenhuys Unieke penthouses en interieurs

Nieuwsbrief 02 Het Havenhuys Unieke penthouses en interieurs

De penthouses in Het Havenhuys – architect Wim de Bruijn aan het woord

‘De vier penthouses van het Havenhuys kenmerken zich door hun fantastisch hoge ruimten. Hiermee is een fraaie bekroning van het Havenhuys ontworpen. De vorm van de daken is geïnspireerd door de originele sheddak-structuur van de Baronie-fabriek, het industriële stijl-icoon dat de basis vormt van de gehele Baronie ontwikkeling. De gebogen vorm verleent het Havenhuys haar unieke uitstraling en biedt de bewoners een bijzondere woonbeleving. De schuine kap wordt bij het Havenhuys niet voorzien van glas, maar aan de buitenzijde van zonnepanelen die op duurzame wijze energie opwekken voor de warmtepomp waarop de woning is aangesloten. 

Een hoge glazen pui met schuifdeuren geeft rijkelijk daglicht in de ruime woonkamer onder het sheddak. Deze woonkamer loopt over in een groot buitenterras dat deels overkapt is door het sheddak. Het terras is afgewerkt met steigerhout en sluit hiermee aan op de maritieme sfeer van de jachthaven, die recent is aangelegd in de Rijnhaven. Vanuit deze jachthaven kan de Oude Rijn snel bereikt worden. Het riante terras van 48 m2 heeft een glazen balustrade, waardoor voluit van het fraaie uitzicht over de Rijnhaven genoten kan worden.’

Stockoud – interview met ondernemer Ard Regenboog

Ard Regenboog is na zijn studie Small Business & Retail Management direct als zelfstandig ondernemer aan de slag gegaan. In Den Haag opende hij een winkel/werkplaats ‘Loft & Sound’ en specialiseerde zich in de aankoop, restauratie en verkoop van authentiek interieur. Nu is hij een van de eerste ondernemers in ‘De Werf’ in Alphen aan den Rijn, zijn geboorteplaats. De locatie is uiterst geschikt voor de showroom en werkplaats van zijn bedrijf ‘Stockoud’. Je vindt hier de meest exclusieve lampen, meubels en diverse accessoires uit de eerste helft van de 20e eeuw, die met zorg en liefde voor het vak in een optimale staat zijn teruggebracht. 

‘De focus ligt op het hogere segment authentiek interieur. Ik verdiep me in de historie van het product, denk hierbij aan de stijlperiode, de ontwerper, de productiemethode(s) en materialen. De leukste items voor mij zijn die, waarbij de herkomst bekend is en ik mijn klanten het verhaal bij het product mee kan geven en aan kan tonen met het originele naslagwerk. De klant koopt een uniek product en weet de kwaliteit en historie van vroeger te waarderen’, schetst Ard. ‘Veel particuliere klanten komen regelmatig terug om te speuren naar een aanvulling op zijn/haar interieur, maar ook op de zakelijke nationale en internationale markt groeit de vraag naar deze producten.’ 

Zo zijn er bijvoorbeeld de originele stijlvolle lampen van gesatineerd glas en opaal glas met koperen armaturen, van de bekende Duitse architect en ontwerper Peter Behrens met de originele catalogus uit 1926. Alsmede diverse vroege Holophane en Jielde lampen uit Frankrijk. Ook grotere meubelstukken vullen de grote showroom van Stockoud, zoals geklonken Strafor kasten, robuuste eettafels met geklonken of gietijzeren onderstellen en oud eiken tafelbladen. Het aanbod wijzigt continue in verband met de rariteit en daarmee samengaand onregelmatige inkoop. Ard is vaak aanwezig in zijn werkplaats naast de showroom maar adviseert klanten die de showroom willen bezoeken een afspraak te maken voor een bezichtiging. 

Stockoud
Ard Regenboog
Telefoon: 0(031) 6 33 83 68 23
Mail: info@loftandsound.com

Zie ook de website: Het Havenhuys - verkoop van 30 woningen en 4 penthouses:
www.hethavenhuys.nl

Gerelateerde Nieuwsberichten

Mag u uw kind geld schenken voor het kopen van een woning?

Mag u uw kind geld schenken voor het kopen van een woning?

Geld schenken aan uw kinderen om te investeren in een woning mag, maar de regels zijn minder aantrekkelijk geworden. Tot twee jaar geleden was er nog de zogenaamde jubelton. Deze is vorig jaar afgebouwd en is nu volledig verdwenen. Wat mag u nog schenken aan uw kinderen?

Kom naar ons WoonCafé op vrijdagavond 5 april van 19:00 tot 21:00 in Alphen aan den Rijn.

Kom naar ons WoonCafé op vrijdagavond 5 april van 19:00 tot 21:00 in Alphen aan den Rijn.

Tijdens het Wooncafé, dat plaatsvindt tussen 19:00 en 21:00 uur, kun je genieten van een drankje terwijl je in gesprek gaat met onze specialisten. 

 

Deerenberg & Van Leeuwen beantwoordt de vraag van de maand

Deerenberg & Van Leeuwen beantwoordt de vraag van de maand

Is een akkoord via WhatsApp een geldige manier om een koopovereenkomst te sluiten? 

Deerenberg & Van Leeuwen Makelaardij