STIJGENDE ENERGIEPRIJZEN? ZO HOUDT U DE REKENING LAAG

STIJGENDE ENERGIEPRIJZEN? ZO HOUDT U DE REKENING LAAG

Bewust

Het gebruik van energie gaat vaak ongemerkt. De meter draait wel terwijl u aan het koken bent, onder de douche staat of de kachel een graadje hoger zet. U bent zich er vaak niet van bewust hoeveel impact op de rekening deze kleine handelingen eigenlijk hebben. Met het stijgen van zowel de gas- als de elektriciteitsprijzen is het in de eerste plaats goed om u bewust te zijn van uw dagelijkse handelingen en wat dat aan energie kost. Dat hoeft u niet letterlijk op de euro door te rekenen, maar de bewustwording dat iedere lamp die aanstaat en ieder apparaat op stand-by energie kost is een goed begin.

Beperk het doucheritueel

Denk bij de dagelijkse handelingen bijvoorbeeld eens aan uw doucheritueel. Helemaal zodra de ‘r’ weer in de maand zit, is een lange douchebeurt om lekker op te warmen natuurlijk heel fijn. Dat vindt ook uw energiemeter die flink staat te draaien en geld staat te slurpen. Juist hier valt voordeel te behalen. Een gemiddelde douchebeurt duurt 9 minuten. Wanneer u als gezin geen 9 minuten maar 5 minuten onder de douche doorbrengt, bespaart u jaarlijks 15.000 liter warm water en 90 m3 gas. Dat is een besparing van gemiddeld € 70,- per jaar. Het timen van uw douche levert dus echt geld op. Combineer dit met een waterbesparende douchekop en uw energierekening wordt zelfs nog lager.

Tref kleine isolerende maatregelen

Het treffen van isolerende maatregelen is altijd een goed idee om de energierekening te drukken. U hoeft hierbij niet eens te denken aan een enorme investering. Kleine aanpassingen kunnen al voldoende zijn om de energierekening omlaag te krijgen. Denk aan het dichten van naden en kieren op tochtige plekken en het gebruik van tochtstrippen langs de deuren. Ook het aanbrengen van radiatorfolie scheelt toch weer een paar tientjes op jaarbasis. Radiatorfolie stopt namelijk onnodig warmteverlies van de radiator en kan zo de warmte efficiënter benutten. 

Vervang lampen

Met de juiste verlichting bespaart u ook al snel weer een paar tientjes per jaar. Vervang al uw gloeilampen en halogeenverlichting voor energiezuinige ledverlichting. Ondanks dat gloeilampen bijna niet meer te koop zijn en halogeenverlichting lang zo populair niet meer is, blijkt dat in veel huishoudens nog steeds dergelijke verlichting aanwezig is. Loop daarom eens een rondje door uw huis en controleer ieder lichtpunt om er zeker dan te zijn dat u energiezuinige verlichting gebruikt. Het mag een open deur zijn dat u, ook ledverlichting, niet onnodig aan laat staan. Dus verlaat u de ruimte, schakel de verlichting uit. 

Ga voor een graadje minder

De verwarming zorgt ook voor een flinke kostenpost op de energienota. Ook hier kunt u flink op besparen. Met een graad minder overdag, bespaart u al € 50,- per jaar. Zet u daarnaast de verwarming ’s nachts zelfs enkele graden kouder, dan kan de besparing zelfs oplopen tot wel € 100,- per jaar. Woningen met vloerverwarming kunnen de verwarming ‘s nachts rustig op 17 tot 18 graden zetten. Ook de kachel in de slaapkamer kan wel uit. Een extra deken of een warme kruik levert u weer acht tientjes extra op. 

Verlaag temperatuur cv-ketel

De cv-ketel is ook behoorlijke energieslurper waar u gemakkelijk wat op kunt besparen. Wist u dat de standaard instelling voor het verwarmen van aangevoerde water 80 of 90 graden is? Dat is volgens de experts onnodig warm, omdat met een lagere temperatuur de woning vaak ook voldoende verwarmd wordt. Deze temperatuur kunt u eenvoudig terugschroeven tot 60 of 70 graden. Doe dit in een paar stapjes, zodat u zeker weet dat uw woning behaaglijk blijft. 

Met een paar eenvoudige en goedkope maatregelen houdt u de energierekening betaalbaar.

Gerelateerde Nieuwsberichten

Wedstrijd Alert: De Mooist Versierde Straat tijdens het EK!

Wedstrijd Alert: De Mooist Versierde Straat tijdens het EK!

Wij van Deerenberg & Van Leeuwen houden van voetbal én van feestelijke straten! Doe mee aan onze wedstrijd voor de mooist versierde straat tijdens het EK en maak kans op een tap met 20 liter bier van Bruyntje Beer voor jouw straat voor een volgende wedstrijd! šŸŽ

Start verkoop nieuwbouwproject Ada van Holland Hofje Hazerswoude-Dorp

Start verkoop nieuwbouwproject Ada van Holland Hofje Hazerswoude-Dorp

Op zaterdag 11 mei tussen 12.00 en 14.00 uur start de verkoop van nieuwbouwproject Ada van Holland Hofje in Hazerswoude-Dorp. 

De bijeenkomst vindt plaats op ons kantoor aan het Raoul Wallenbergplein 21 in Alphen aan den Rijn.

Zo verhuist u zware meubels zo veilig en efficiƫnt mogelijk

Zo verhuist u zware meubels zo veilig en efficiƫnt mogelijk

Verhuizen is vaak een uitdagende onderneming, vooral wanneer het aankomt op het tillen en verplaatsen van zware meubels. Of u nu naar een nieuwe woning gaat of uw interieur opnieuw inricht, het manoeuvreren met grote meubelstukken kan een behoorlijke klus zijn. Hier zijn enkele handige tips om deze taak soepeler te laten verlopen

Deerenberg & Van Leeuwen Makelaardij