ZO HEBT U HET LANGST PLEZIER VAN UW CV-KETEL

ZO HEBT U HET LANGST PLEZIER VAN UW CV-KETEL

Koude douche

De cv-ketel is in veel woningen weggestopt. Hij hangt op zolder, in het trapgat, in de kelder of in een kast. Hij hangt in ieder geval daar waar u niet snel komt. Dat is ook niet nodig, want u vertrouwt hem blind. Toch? Totdat u onder een koude douche staat. Of u krijgt de woning niet meer warm omdat de cv-ketel niet meer aanslaat. De kans dat de cv-ketel er ineens mee ophoudt, is altijd aanwezig. Het is verstandig om dat moment voor te zijn.

Onderhoudscontract

Dat begint met regelmatig onderhoud. Een goed onderhouden cv-ketel gaat langer mee en voorkomt in heel veel gevallen plotselinge defecten. Een onderhoudscontract bij een installateur geeft u de zekerheid dat er tijdig en op periodieke basis naar uw ketel wordt gekeken. U kunt verschillende contracten afsluiten. Bedenk goed wat u verwacht en nodig denkt te hebben en sluit op basis van die wensen een passend contract af. 

Fabel

Wacht niet met onderhoud tot er problemen zijn ontstaan. Nieuwe ketels hebben minder onderhoud nodig dan ketels van bijvoorbeeld tien jaar oud. Het is echter een fabel dat nieuwe ketels helemaal geen onderhoud nodig hebben. Een cv-ketel bestaat uit mechanische onderdelen en een storing is zo veroorzaakt. Hoe langer u wacht met onderhoud, hoe groter de problemen kunnen worden en hoe duurder de oplossing vaak is. Daarnaast kan een slecht onderhouden ketel gevaarlijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan koolmonoxidevergiftiging.

Wat kunt u zelf doen?

Naast het laten controleren van uw cv-ketel, kunt u zelf ook iets doen om de levensduur van uw ketel te verlengen. Check regelmatig de waterdruk. Deze moet altijd tussen de 1,5 en 2 bar zitten. Is deze lager dan 1,5 bar? Vul de ketel dan zelf bij. Weet u niet hoe dat moet? Raadpleeg dan het internet. Daar staan genoeg tutorials die op uw situatie van toepassing zijn. Zorg daarnaast altijd dat de rookgasafvoer vrij blijft. Zet daar dus geen spullen omheen. Controleer of de vlam van uw cv-ketel blauw is. Dat betekent dat hij voldoende zuurstof heeft. Een oranje vlam wijst op te weinig zuurstoftoevoer en is het teken om de monteur te bellen. 

Wilt u er ook in de winter lekker warm bij zitten, wees dan goed voor uw cv-ketel, dan is hij dat ook voor u.

Gerelateerde Nieuwsberichten

1 April a.s. Info Markt Wonen & Landelijke Open Huizen Dag NVM

1 April a.s. Info Markt Wonen & Landelijke Open Huizen Dag NVM

Op deze dag kunt u tussen 11.00 - 15.00 uur diverse woningen, zonder afspraak, bezichtigen. Alle deelnemende woningen kunt u een week voor de Open Huizen Dag terugvinden op onze site en op funda.

Tevens bent u op 1 april a.s. van 11:00 tot 15:00 uur van harte welkom op onze kantoren in Alphen en Nieuwkoop voor de Info Markt Wonen.

 

DEERENBERG & VAN LEEUWEN BEANTWOORDT DE VRAAG VAN DE MAAND

DEERENBERG & VAN LEEUWEN BEANTWOORDT DE VRAAG VAN DE MAAND

Drie dagen bedenktijd voor de koper, wat houdt dat eigenlijk in?

DE KERSTTAFEL DEKKEN: ZO DOET U DAT

DE KERSTTAFEL DEKKEN: ZO DOET U DAT

Langzaam bereiden we ons voor op het kerstdiner. Het menu wordt zorgvuldig uitgekozen, de wijnglazen worden geteld, het servies ‘voor de speciale gelegenheden’ wordt van zolder gehaald en het zilveren bestek gepoetst. Maar hoe dekt u eigenlijk de perfecte kersttafel?

Deerenberg & Van Leeuwen Makelaardij