ZO HEBT U HET LANGST PLEZIER VAN UW CV-KETEL

ZO HEBT U HET LANGST PLEZIER VAN UW CV-KETEL

Koude douche

De cv-ketel is in veel woningen weggestopt. Hij hangt op zolder, in het trapgat, in de kelder of in een kast. Hij hangt in ieder geval daar waar u niet snel komt. Dat is ook niet nodig, want u vertrouwt hem blind. Toch? Totdat u onder een koude douche staat. Of u krijgt de woning niet meer warm omdat de cv-ketel niet meer aanslaat. De kans dat de cv-ketel er ineens mee ophoudt, is altijd aanwezig. Het is verstandig om dat moment voor te zijn.

Onderhoudscontract

Dat begint met regelmatig onderhoud. Een goed onderhouden cv-ketel gaat langer mee en voorkomt in heel veel gevallen plotselinge defecten. Een onderhoudscontract bij een installateur geeft u de zekerheid dat er tijdig en op periodieke basis naar uw ketel wordt gekeken. U kunt verschillende contracten afsluiten. Bedenk goed wat u verwacht en nodig denkt te hebben en sluit op basis van die wensen een passend contract af. 

Fabel

Wacht niet met onderhoud tot er problemen zijn ontstaan. Nieuwe ketels hebben minder onderhoud nodig dan ketels van bijvoorbeeld tien jaar oud. Het is echter een fabel dat nieuwe ketels helemaal geen onderhoud nodig hebben. Een cv-ketel bestaat uit mechanische onderdelen en een storing is zo veroorzaakt. Hoe langer u wacht met onderhoud, hoe groter de problemen kunnen worden en hoe duurder de oplossing vaak is. Daarnaast kan een slecht onderhouden ketel gevaarlijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan koolmonoxidevergiftiging.

Wat kunt u zelf doen?

Naast het laten controleren van uw cv-ketel, kunt u zelf ook iets doen om de levensduur van uw ketel te verlengen. Check regelmatig de waterdruk. Deze moet altijd tussen de 1,5 en 2 bar zitten. Is deze lager dan 1,5 bar? Vul de ketel dan zelf bij. Weet u niet hoe dat moet? Raadpleeg dan het internet. Daar staan genoeg tutorials die op uw situatie van toepassing zijn. Zorg daarnaast altijd dat de rookgasafvoer vrij blijft. Zet daar dus geen spullen omheen. Controleer of de vlam van uw cv-ketel blauw is. Dat betekent dat hij voldoende zuurstof heeft. Een oranje vlam wijst op te weinig zuurstoftoevoer en is het teken om de monteur te bellen. 

Wilt u er ook in de winter lekker warm bij zitten, wees dan goed voor uw cv-ketel, dan is hij dat ook voor u.

Gerelateerde Nieuwsberichten

HOUD INBREKERS BUITEN MET HET POLITIEKEURMERK VEILIG WONEN

HOUD INBREKERS BUITEN MET HET POLITIEKEURMERK VEILIG WONEN

Op basis van politiecijfers concludeert het ANP dat het aantal woninginbraken sinds jaren weer is gestegen. U hoeft hiervan niet direct in paniek te raken, maar het is wel eens goed u bewust te zijn van de beveiliging van uw woning. Wilt u zeker zijn dat u het inbrekers zo lastig mogelijk maakt, denk dan eens aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen. 

SINTERKLAASACTIE!

SINTERKLAASACTIE!

Sinterklaas komt weer naar Nederland en om dat te vieren hebben wij een leuke actie. 

NVM Open Huizen Dag 1 oktober

NVM Open Huizen Dag 1 oktober

De NVM Open Huizen Dag op 1 oktober 2022 is van 11.00 tot 15.00 uur. Je kunt vrijblijvend zonder afspraak de deelnemende huizen bekijken.