ZO HEBT U HET LANGST PLEZIER VAN UW CV-KETEL

ZO HEBT U HET LANGST PLEZIER VAN UW CV-KETEL

Koude douche

De cv-ketel is in veel woningen weggestopt. Hij hangt op zolder, in het trapgat, in de kelder of in een kast. Hij hangt in ieder geval daar waar u niet snel komt. Dat is ook niet nodig, want u vertrouwt hem blind. Toch? Totdat u onder een koude douche staat. Of u krijgt de woning niet meer warm omdat de cv-ketel niet meer aanslaat. De kans dat de cv-ketel er ineens mee ophoudt, is altijd aanwezig. Het is verstandig om dat moment voor te zijn.

Onderhoudscontract

Dat begint met regelmatig onderhoud. Een goed onderhouden cv-ketel gaat langer mee en voorkomt in heel veel gevallen plotselinge defecten. Een onderhoudscontract bij een installateur geeft u de zekerheid dat er tijdig en op periodieke basis naar uw ketel wordt gekeken. U kunt verschillende contracten afsluiten. Bedenk goed wat u verwacht en nodig denkt te hebben en sluit op basis van die wensen een passend contract af. 

Fabel

Wacht niet met onderhoud tot er problemen zijn ontstaan. Nieuwe ketels hebben minder onderhoud nodig dan ketels van bijvoorbeeld tien jaar oud. Het is echter een fabel dat nieuwe ketels helemaal geen onderhoud nodig hebben. Een cv-ketel bestaat uit mechanische onderdelen en een storing is zo veroorzaakt. Hoe langer u wacht met onderhoud, hoe groter de problemen kunnen worden en hoe duurder de oplossing vaak is. Daarnaast kan een slecht onderhouden ketel gevaarlijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan koolmonoxidevergiftiging.

Wat kunt u zelf doen?

Naast het laten controleren van uw cv-ketel, kunt u zelf ook iets doen om de levensduur van uw ketel te verlengen. Check regelmatig de waterdruk. Deze moet altijd tussen de 1,5 en 2 bar zitten. Is deze lager dan 1,5 bar? Vul de ketel dan zelf bij. Weet u niet hoe dat moet? Raadpleeg dan het internet. Daar staan genoeg tutorials die op uw situatie van toepassing zijn. Zorg daarnaast altijd dat de rookgasafvoer vrij blijft. Zet daar dus geen spullen omheen. Controleer of de vlam van uw cv-ketel blauw is. Dat betekent dat hij voldoende zuurstof heeft. Een oranje vlam wijst op te weinig zuurstoftoevoer en is het teken om de monteur te bellen. 

Wilt u er ook in de winter lekker warm bij zitten, wees dan goed voor uw cv-ketel, dan is hij dat ook voor u.

Gerelateerde Nieuwsberichten

Mag u uw kind geld schenken voor het kopen van een woning?

Mag u uw kind geld schenken voor het kopen van een woning?

Geld schenken aan uw kinderen om te investeren in een woning mag, maar de regels zijn minder aantrekkelijk geworden. Tot twee jaar geleden was er nog de zogenaamde jubelton. Deze is vorig jaar afgebouwd en is nu volledig verdwenen. Wat mag u nog schenken aan uw kinderen?

Kom naar ons WoonCafé op vrijdagavond 5 april van 19:00 tot 21:00 in Alphen aan den Rijn.

Kom naar ons WoonCafé op vrijdagavond 5 april van 19:00 tot 21:00 in Alphen aan den Rijn.

Tijdens het Wooncafé, dat plaatsvindt tussen 19:00 en 21:00 uur, kun je genieten van een drankje terwijl je in gesprek gaat met onze specialisten. 

 

Deerenberg & Van Leeuwen beantwoordt de vraag van de maand

Deerenberg & Van Leeuwen beantwoordt de vraag van de maand

Is een akkoord via WhatsApp een geldige manier om een koopovereenkomst te sluiten? 

Deerenberg & Van Leeuwen Makelaardij