Zo verhuist u zware meubels zo veilig en efficiënt mogelijk

Zo verhuist u zware meubels zo veilig en efficiënt mogelijk

Maak een plan

Voordat u begint met het tillen van meubels, is het handig om een gedegen plan van aanpak te hebben. Meet de ruimte in zowel uw oude als nieuwe woning en bepaal hoe de meubels het beste door de deuren en gangen kunnen worden verplaatst. Denk aan het demonteren van grote stukken indien mogelijk en houd rekening met obstakels zoals trappen.

Verzamel het juiste gereedschap

Zorg ervoor dat u over het juiste gereedschap beschikt voordat u begint. Stevige draagriemen, verhuisdekens, een steekwagen en beschermende materialen zoals noppenfolie zijn onmisbaar. Deze tools maken enerzijds het tillen makkelijker, anderzijds beschermt u hiermee ook uw meubels en voorkomt u schade aan bijvoorbeeld uw muren en vloeren.

Demonteer meubels

Veel meubelstukken zijn ontworpen om te worden gedemonteerd. Overweeg om tafels, bedframes en kasten uit elkaar te halen om het tillen makkelijker te maken. Ja, het kost u misschien een beetje meer tijd. Het zorgt er echter wel voor dat u makkelijker te werk kunt gaan. Zorg er wel voor dat u alle schroeven en benodigde onderdelen labelt en goed bewaart, zodat u ze gemakkelijk terugvindt wanneer u de meubels weer in elkaar zet. Maak desnoods foto’s of filmpjes tijdens het demonteren. Dan hebt u alles straks weer sneller gemonteerd. 

Draag bescherming

Veiligheid staat voorop. Draag geschikte kleding, inclusief stevige schoenen met goede grip. Gebruik bij het tillen uw benen en vermijd het buigen van de rug om blessures te voorkomen. Communiceer duidelijk met uw verhuisteam en maak gebruik van commando's om de samenwerking zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Gebruik draagriemen

Draagriemen zijn handige hulpmiddelen bij het tillen van zware voorwerpen. Plaats de riemen op de juiste manier over uw schouders en rug en zorg ervoor dat ze goed zijn aangespannen. Verdeel het gewicht gelijkmatig tussen alle dragers en til het meubelstuk op met uw benen terwijl uw rug recht blijft.

Gebruik een steekwagen

Een steekwagen is ideaal voor het verplaatsen van grote en zware voorwerpen over korte afstanden. Zorg ervoor dat het meubelstuk stevig is vastgezet op de steekwagen en duw het voorzichtig naar de gewenste locatie. Vermijd haastig rijden om ongelukken te voorkomen.

Vraag hulp

Verhuizen is geen soloproject. Vraag vrienden, familie of professionele verhuizers om hulp. Hoe meer handen, hoe lichter het werk zal zijn. Zorg voor duidelijke communicatie over de te volgen stappen en geef iedereen een specifieke taak.

Met deze tips wordt het verhuizen van zware meubels een minder grote klus dan u vooraf denkt. Het voorbereiden, het juiste gereedschap gebruiken en samenwerken met anderen zijn de toverwoorden voor een succesvolle verhuizing. Veel succes met uw nieuwe woonruimte!

Gerelateerde Nieuwsberichten

Start verkoop nieuwbouwproject Ada van Holland Hofje Hazerswoude-Dorp

Start verkoop nieuwbouwproject Ada van Holland Hofje Hazerswoude-Dorp

Op zaterdag 11 mei tussen 12.00 en 14.00 uur start de verkoop van nieuwbouwproject Ada van Holland Hofje in Hazerswoude-Dorp. 

De bijeenkomst vindt plaats op ons kantoor aan het Raoul Wallenbergplein 21 in Alphen aan den Rijn.

Mag u uw kind geld schenken voor het kopen van een woning?

Mag u uw kind geld schenken voor het kopen van een woning?

Geld schenken aan uw kinderen om te investeren in een woning mag, maar de regels zijn minder aantrekkelijk geworden. Tot twee jaar geleden was er nog de zogenaamde jubelton. Deze is vorig jaar afgebouwd en is nu volledig verdwenen. Wat mag u nog schenken aan uw kinderen?

Kom naar ons WoonCafé op vrijdagavond 5 april van 19:00 tot 21:00 in Alphen aan den Rijn.

Kom naar ons WoonCafé op vrijdagavond 5 april van 19:00 tot 21:00 in Alphen aan den Rijn.

Tijdens het Wooncafé, dat plaatsvindt tussen 19:00 en 21:00 uur, kun je genieten van een drankje terwijl je in gesprek gaat met onze specialisten. 

 

Deerenberg & Van Leeuwen Makelaardij